Prefab dakkapellen

Er bestaan grofweg twee soorten dakkapellen. Een dakkapel die op de locatie wordt opgebouwd en een prefab dakkapel. Onder prefab wordt verstaan dat de dakkapel al is vervaardigd in de fabriek, waardoor deze relatief makkelijk geplaatst kan worden. De meeste prefab dakkapellen kunnen in één dag worden geplaatst, waardoor de overlast tot een minimum beperkt wordt.

Prefab dakkapel plaatsen

De productie van de prefab dakkapel vindt plaats in de fabriek en neemt ongeveer twee tot vier werkdagen in beslag, afhankelijk van het model. Wanneer u kiest voor een nokverhoging dan neemt dit meer tijd in beslag en geldt er een langere productietijd. Wanneer u overgaat tot het bestellen van een prefab dakkapel dan wordt er in overleg met u een plaatsingsdatum afgesproken. Om de dakkapel nog dezelfde dag op te leveren zal er bij voorkeur in het begin van de ochtend worden begonnen met de plaatsing.

Werkwijze

Voordat de dakkapel geplaatst kan worden dient er een gat te worden uitgemeten. Na het uitmeten wordt er een gat uitgezaagd. Dit is zeer nauwkeurig werk, wanneer dit niet goed wordt uitgevoerd is er kans dat het dak instort. Vakmannen gaan daarom uiterst precies te werk. Door ruime ervaring in het vak zijn specialisten in staat om snel en efficiënt de prefab dakkapel te plaatsen. Nadat alles is uitgemeten en uitgezaagd arriveert de huiskraan die de dakkapel op het dak plaatst. Na het plaatsen kan worden begonnen met opruimwerkzaamheden en de binnenafwerking, dit zal nog op dezelfde dag plaatsvinden. Aan het eind van de dag zijn alle werkzaamheden afgerond en kunt u genieten van extra ruimte en lichtinval.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wij begrijpen dat het plaatsen van een dakkapel voor u een behoorlijke onderneming is. Het plaatsen kan echter efficiënt gebeuren. Voor u is het zaak om u goed te laten informeren door een expert.