Houten dakkapellen

Dakkapel Garant wil eerst een misverstand de wereld uithelpen. Een houten dakkapel bestaat in de meeste gevallen niet alleen uit hout, maar uit een combinatie van meerdere materialen. Onder een houten dakkapel wordt in ieder geval verstaan dat de basis uit hout bestaat. De afwerking kan uit hout bestaan, maar ook uit kunststof. In dit laatste geval blijven we spreken van een houten in plaats van een kunststof dakkapellen. Daarentegen is de omgekeerde situatie ook mogelijk, een basis van kunststof met een houten afwerking.

Houtmateriaal

Een houten dakkapel kan op twee verschillende manier gebouwd worden. Een leverancier kan gebruik maken van multiplex of spaanplaat in combinatie met massieve vurenhouten balken. Multiplex bestaat uit meerdere houtlagen die op elkaar zijn geperst. Spaanplaat bestaat uit houtsnippers dat vermengd is met hars. Een combinatie van multiplex of spaanplaat met vurenhout vormt de basis van de dakkapel constructie.

Isolatie

Wanneer het frame gebouwd is kan er worden begonnen aan het isoleren van de dakkapel. De dakkapel specialist vult de open gedeelten van het frame met isolatiemateriaal. Ook de buitenkant van het frame wordt voorzien van een speciale folie, die dampdoorlatend is. Aan de binnenkant van het frame wordt juist dampdicht isolatiefolie gebruikt. Deze zogenaamde warme isolatie wordt het meest toegepast. Een andere vorm van isoleren is de koude installatie, waarbij het isolatiemateriaal direct op het frame wordt gemonteerd, onder de dakbedekking.

Prijzen van een houten dakkapel

Zoals u kunt lezen op deze pagina kan een houten dakkapel op verschillende manieren worden vervaardigd. De ene manier is een arbeidsintensiever dan de andere manier. Dit vindt u terug in de uiteindelijke prijs van de houten dakkapel. Het voordeel van hout is dat er aan de hand van uw budget kan worden gekeken welke oplossing het beste bij uw situatie past.